publicitate

Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:

  • 270 g făină
  • 600 ml lapte
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 ouă
  • 50 ml apă
  • 2 cepe
  • ulei de floarea soarelui
  • 300 g carne de porc
  • piper negru măcinat

Cum se prepară?

  1. Pregătim aluatul pentru clătite.
  2. Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare, zahăr şi amestecăm bine.
  3. Adăugăm 150 ml de lapte cald.
  4. Adăugăm făina şi amestecăm până la omogenizare.
  5. Adăugăm laptele rămas şi amestecăm foarte bine.
  6. Lăsăm aluatul pentru 15 minute.
  7. Prima clătită se prăjeşte cu un pic de ulei, apoi pe tigaia uscată.
  8. Prăjim clătitele pe ambele părţi.

Pregătim umplutura.

publicitate
  1. Mărunţim carnea şi ceapa prin maşina de tocat carne.
  2. Adăugăm sare, piper şi 50 ml de apă.
  3. Tăiem o clătită în jumătate şi adăugăm aproximativ o lingură de umplutură pe fiecare jumătate.
  4. Pliem clătita astfel încât să formăm un triunghi.
  5. Prăjim clătitele în ulei şi unt pe ambele părţi, acoperite cu un capac.

Poftă bună!

publicitate