Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:
- 270 g făină
- 600 ml lapte
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 2 ouă
- 50 ml apă
- 2 cepe
- ulei de floarea soarelui
- 300 g carne de porc
- piper negru măcinat
Cum se prepară?
- Pregătim aluatul pentru clătite.
- Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare, zahăr şi amestecăm bine.
- Adăugăm 150 ml de lapte cald.
- Adăugăm făina şi amestecăm până la omogenizare.
- Adăugăm laptele rămas şi amestecăm foarte bine.
- Lăsăm aluatul pentru 15 minute.
- Prima clătită se prăjeşte cu un pic de ulei, apoi pe tigaia uscată.
- Prăjim clătitele pe ambele părţi.
Pregătim umplutura.
- Mărunţim carnea şi ceapa prin maşina de tocat carne.
- Adăugăm sare, piper şi 50 ml de apă.
- Tăiem o clătită în jumătate şi adăugăm aproximativ o lingură de umplutură pe fiecare jumătate.
- Pliem clătita astfel încât să formăm un triunghi.
- Prăjim clătitele în ulei şi unt pe ambele părţi, acoperite cu un capac.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă