Ingrediente:
- 100 g carne de pui
- 4 ouă
- 200 g făină
- 25 g unt
- 1 linguriță sare
- 30 g ciuperci champignon
- 1 lingură smântână
- 300 ml lapte
- 1 linguriță zahăr
- 20 ml ulei
Mod de preparare:
1. Într-un vas, fierbem 1 ou.
2. Într-un vas separat, fierbem carnea de pui. Ciupercile le tăiem mărunt și le prăjim într-o tigaie cu ulei încins.
3. Punem laptele la fiert. Adăugăm făina, uleiul, sarea și zahărul. Amestecăm foarte bine până obținem un aluat omogen.
4. Prăjim clătitele într-o tigaie încisă cu ulei.
5. Pentru umplutură, mărunțim carnea de pui pregătită anterior. Oul fiert îl dăm prin răzătoare.
6. Într-un bol, turnăm ciupercile pregătită anterior. Adăugăm carnea de pui, oul, smântâna sarea și piperul. Amestecăm foarte bine.
7. Pe fiecare clătită așezăm câte 1 lingură de umplutăr. Pliem clătitele și le dăm printr-un amestec de lapte, 3 ouă și 1 lingură de făină. La final, prăjim 2-3 minute clătitele într-o tigaie încinsă cu unt.
Poftă bună!