- 2 buchete de conopida
- 3 morcovi medii
- 2 cepe medii
- 4 cartofi medii
- 1 ardei gras mediu
- 1 telina (radacina)
- 1 radacina de patrunjel
- 30 ml ulei vegetal
- busuioc
- 1 legatura de marar
- sare si piper otet sau zeama de lamaie pentru inacrit (se poate inacri si cu bors, daca preferati)
Mod de preparare
Conopida se taie in bucatele mai mici si se lasa la fiert 10 minute (nu este nevoie maimult, o scoatem pe o farfurie, si adaugam restul legumelor taiate cubulete, respectiv rondele (morcovii).
Cand au fiert, adaugam sare si piper dupa gust, busuioc, si zeama de varza sau zeama de lamaie. Daca folositi bors sau zeama de varza trebuie fierte in prealabil).
Cand ciorba prinde o consistenta medie si cartofii incep sa lase o culaore alba zemii, se adauga verdeata si se acopera cu un capac 10 minute pentru a se combina aromele. O reteta simpla si foarte asnatoasa pentru post.