Ingrediente:
- 225 g făină
- 50 g smântână
- 250 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 4-5 mere
- 100 g unt
- 2 ouă
- 1/4 lingură bicarbonat de sodiu
- vanilie
- scorțișoară
- lapte condensat
- suc de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, batem un gălbenuș cu 2 linguri de zahăr. Adăugăm untul topit, smântâna, bicarbonatul de sodiu și amestecăm foarte bine.
2. Adăugăm făina și așezăm aluatul obținut într-o tavă de copt.
3. Într-un bol, amestecăm brânza de vaci cu 50 de grame de zahăr. Adăugăm vanilia, 1 gălbenuș, laptele condensat și amestecăm foarte bine. Turnăm compoziția peste blat.
4. Pe deasupra, așezăm merele tăiate felii. Le acoperim cu scorțișoară și suc de lămâie.
5. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
6. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm 2 linguri de zahăr, suc de lămâie și amestecăm bine. Scoatem tava din cuptor, tapetăm cu spuma obținută și coacem încă 15 minute.