publicitate

Rețetă delicioasă pentru o prăjitură ușoară și dietetică – Chec cu dovleac și griș – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 800 g dovleac
  • 8 ouă
  • 160 g griș
  • 2 lingurițe coajă de portocale
  • scorțișoară

Mod de preparare:

publicitate

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleacul bucățele. Adăugăm apă și punem la fiert la foc mic.

Când dovleacul a devenit moale, îl scoatem din apă și îl lăsăm la răcit.

2. Turnăm grișul într-o tigaie încinsă, fără ulei. Coacem la foc mic, câteva minute.

3. Cu ajutorul unui blender, facem dovleacul piure.

4. Turnăm piureul într-o tigaie. Adăugăm ouăle, grișul, coaja de portocală și scoțișoara.

Amestecăm, la foc mic, până obținem un aluat dens și omogen.

5. Turnăm alautul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Prăjitură cu dovleac fără unt, fără ouă și fără făină

Chiar și așa, este o adevărată delicatesă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 600 g dovleac
  • 2 lămâi
  • 500 ml chefir
  • 200 g zahăr pentru aluat
  • 400 g zahăr pentru sirop
  • 520 g griș
  • 4 lingurițe praf de copt
  • 240 ml apă

Mod de preparare:

1. Pentru început, dăm dovleacul prin răzătoarea mare iar coaja de lămâie, prin răzătoarea mică.

2. Într-un bol, adăugăm dovleacul pregătit anterior. Pe deasupra, adăugăm coaja de lămâie și amestecăm bine. Adăugăm grișul, chefirul, zahărul și praful de copt.

Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.

3. Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, până se rumenește frumos.

4. Într-un bol separat, pregătim siropul. Amestecăm sucul de lămâie cu apa și zahărul. După ce s-a copt, turnăm siropul obținut peste prăjitură.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

publicitate