publicitate

Stiu ca exista o multime de retete de castraveti murati, insa iti recomand sa o incerci pe aceasta. Adaugand aspirina in borcane, vei putea sa pastrezi castravetii chiar si intr-o camera calda.

Ingrediente:

  • 1.5 kg castraveti, 2 linguri zahar
  • 3 linguri sare, 3 foi de dafin
  • 8-9 boabe de piper negru, 3 pastile de aspirina
  • 2 frunze de hrean, crengute de marar

Mod de preparare:

publicitate

Sortam toti castravetii. Acestia trebuie sa fie mici, cam de aceeasi dimensiune. Turnam apa rece in bolul cu castraveti. Dupa 5 ore, scoatem castravetii din borcan si le taiem ambele capete.

Sterilizam borcanele in care urmeaza sa punem castravetii. Punem toate condimentele si ierburile in borcane (boabe de piper negru, foi de dafin, frunze de hrean, crengute de marar). Lasam o crenguta de marar pentru final.

Asezam castravetii in borcane, in pozitie verticalata. Adaugam o crenguta de marar deasupra. Turnam apa clocotita in borcanele cu castraveti. Lasam borcanele deoparte timp de 8 minute.

Scurgem apoi lichidul din borcane si-l fierbem din nou. Il turnam iarasi peste castraveti. Lasam iarasi borcanele deoparte pentru 8 minute.

Scurgem din nou lichidul din borcane si-l punem la fiert. Adaugam sare, zahar si aspirina. Dupa ce s-au dizolvat ingredientele, turnam marinada in borcanele cu castraveti.

Acoperim borcanele cu capace. Punem borcanele cu castraveti intr-o oala cu apa fierbinte si pornim aragazul. Sterilizam borcanele in apa timp de 10 minute.

Scoatem apoi borcanele, le intoarcem cu gura in jos si le infasuram intr-o patura calduroasa. Nu le atingem pana nu se racesc complet.

Dupa ce borcanele s-au racit, le depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de preferat in pivnita sau in camara. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate