Cartofi cu ciuperci champignon, la cuptor – Rețetă gustoasă și aromată – Dacă vreți să fie de post, scoateți cașcavalul și smântâna din rețetă…
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 9 ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 3 roșii
- 250 ml smântână pentru gătit
- 5 căței de usturoi
- 200 g cașcaval
- sare, piper
Mod de preparare:
1. După ce i-am curățăt, tăiem cartofii bucățele. Procedăm la fel cu ciupercile.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt.
3. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele menționate mai sus. Adăugăm usturoiul tăiat mărunt și amestecăm bine.
4. Roșiile le tăiem rondele iar cașcavalul îl dăm prin răzătoare.
5. În amestecul de cartofi, adăugăm smântâna pentru gătit. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu puțin unt.
6. Pe deasupra, adăugăm roșiile tăiate felii. La final, adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare și coacem la temperatura de 190 de grade Celsius, timp de 30 de minute.