Burgeri de casa din carne de pui – indragiti de cei mici dar si de parinti!
O reteta foarte simpla si extraordinar de gustoasa, care poate fi preparata in timpul saptamanii dar mai ales in week-end. Ce e interesant la reteta asta este faptul ca puteti congela burgerii, daca ati facut mai multi (congelat maxim 1 luna).
Pentru asta aveti nevoie de:
- 1 ceapa tocata foarte marunt
- 1 tulpina de telina tocata
- 200 g carne tocata de pui
- 1 ustori zdrobit
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov ras (pe razatoarea mica)
- Patrunjel tocat marunt
- 1 ou batut
- 1 lingura faina
- Sare/piper
Pentru servirea burgerului aveti nevoie de:
- Felii de rosii
- Ceapa rosie
- Frunze de salata
- Ketchup/maioneza
- Chifle (din faina alba sau integrala/cu seminte/ etc)
- Castraveti
Mod de preparare burgeri de pui:
Intr-o tigaie se caleste ceapa, usturoiul si telina. Dupa ce sunt gatite, se transfera intr-un castron si se amesteca cu carnea de pui, morcovul ras, patrunjelul, oul, sarea si piperul.
Din compozitie, se formeaza 4 – 5 burgeri care se prajesc la foc mic, pe ambele parti.
Se monteaza burgerii in chifla, cu rosii, castraveti, ceapa, ketchup si salata verde.
Pofta Buna!