Ingrediente:
- 500 g conopidă
- 500 g broccoli
- 150 g unt
- 150 g făină
- 250 ml lapte
- 150 g cașcaval
Mod de preparare:
1. Pentru început, desfacem conopida și broccoli bucățele. Punem un vas cu apă la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm legumele și le fierbem la foc mic 3 minute.
2. Pentru sosul bechamel, topim untul într-o tigaie. Adăugăm făina și amestecăm bine. Treptat, adăugăm laptele și gătim la foc mic până obținem un sos moale și omogen.
3. Adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare și mixăm bine.
4. Tapetăm o tavă de copt cu unt. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de sos bechamel, pe deasupra adăugăm legumele fierte iar la final turnăm sosul rămas.
5. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute. Cu 5 minute înainte, scoatem tava din cuptor și adăugăm cașcaval dat prin răzătoare.