Poți pregăti un mic dejun delicios, amestecând câteva ingrediente simple, pe care apoi le gătești la cuptor. Cu siguranță, acest preparat va fi pe placul întregii familii.
Ingrediente necesare:
- 4 ouă, 1/2 linguriță ulei, 5-6 crenguțe de mentă tocate mărunt
- 1/2 pahar lapte, 1/2 pahar iaurt, 1/2 legături de mărar tocat
- 3 linguri făină de porumb, 1 linguriță sare
- 1.5 căni făină, 1 plic praf de copt, 5-6 crenguțe de pătrunjel
- 1 cană cu caș frământat, 1 linguriță brânză Cheddar rasă
Mod de preparare:
Pune ouăle într-un castron și bate-le bine, apoi adaugă uleiul și mai amestecă puțin. Toarnă laptele și iaurtul peste ouăle bătute și continuă să amesteci. Adaugă făina de porumb și sarea și continuă să amesteci.
Adaugă apoi făina de grâu cernută cu praful de copt și amestecă până se omogenizează. La final, adaugă în aluat cașul de vacă, pătrunjelul, mărarul și menta și amestecă bine. Pune amestecul obținut într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și presărată cu făină. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și așteaptă să se coacă aluatul. Al meu a fost gata în aproximativ 35 de minute, însă durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul.
Pentru a te asigura că acest chec sărat este copt suficient, fă testul cu scobitoarea. Introdu o scobitoare în mijlocul aluatului, apoi scoate-o afară.Dacă rămân urme de aluat pe scobitoare, înseamnă că aluatul mai trebuie lăsat la copt. În schimb, dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că poți scoate checul din cuptor. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!