
publicitate
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Aluat pentru pizza:
- 400 ml de lapte
- 600 g făină
- 14 g drojdie uscată (20 g drojdie presată)
- 1 linguriţă sare
- 4 linguriţe zahăr
- 4 linguri ulei vegetal
Sos pentru pizza:
publicitate
- 1 ceapă
- 100 ml apă
- 50 g zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 1 frunză de dafin
- 2 linguriţe amestec condimente italiene
- ulei pentru prăjit
Pizza Margherita (24 cm)
- 150 g aluat pentru pizza
- 40 g sos pentru pizza
- 70 g caşcaval / mozzarella
- 2 roşii mici
- 2 crenguţe busuioc
Pizza Pepperoni (24 cm)
- 150 g aluat pentru pizza
- 40 g sos pentru pizza
- 70 g caşcaval / mozzarela
- 50 g salam iute
Pizza Ţărănească
- 150 g aluat pentru pizza
- 40 g sos pentru pizza
- 70 g caşcaval / mozzarella
- 70 g șuncă
- 50 g ciuperci marinate
- 2 roşii mici
- 2 crenguţe de busuioc
Cum se prepară această rețetă?
Pregătim aluatul pentru pizza
- Adăugam la 400 ml lapte, 2 linguriţe de zahăr şi o linguriţă de sare.
- Amestecăm bine până se topeşte zahărul şi sarea.
- Amestecăm 14 g drojdie uscată cu 600 g de făină.
- Turnăm laptele în făină.
- Adăugăm 4 linguri ulei vegetal.
- Amestecăm bine aluatul timp de 5-7 minute.
- Aluatul trebuie să fie neted, moale şi să nu se lipească de mâini.
- Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl lăsăm la crescut.
Pregătim sosul pentru pizza.
- Tăiem mărunt o ceapă.
- Prăjim ceapa în ulei până se rumeneşte frumos.
- Adăugăm 100 g pastă de roşii.
- Turnăm 100 ml apă şi amestecăm bine.
- Adăugăm în sos o lingură de zahăr, 1/2 linguriţă sare, o frunză de dafin şi două linguriţe amestec de condimente italiene.
- Amestecăm sosul, acoperim cu un capac, şi gătim la foc mic aproximativ 5 minute.
- Scoatem frunza de dafin şi lăsăm să se răcească.
Pizza Margherita
- Dăm caşcavalul prin răzătoarea mare.
- Tăiem roşiile rondele.
- Tăiem o bucată de aluat şi o întindem într-un cerc.
- Aluatul obţinută îl punem în forma de copt. Grosimea lui trebuie să fie aproximativ 1-2 mm.
- Tapetăm cu sosul pregătit anterior.
- Adăugăm frunze de busuioc.
- Adăugăm caşcavalul ras.
- Peste caşcaval, roşiile tăiate rondele.
- Punem pizza în cuptorul încălzit la maxim, pe nivelul cel mai de jos timp de 15-20 de minute.
Pizza Peperoni
- Tăiem salamul în felii subţiri.
- Aluatul întins îl așezăm într-o tavă de copt și îl tapetăm cu sos de roşii.
- Adăugăm caşcavalul ras.
- Pe caşcaval, așezăm feliile de salam.
- Coacem la aceeaşi temperatură (maximă) până este când este gata.
Pizza ţărănească.
- Tăiem felii mici, 70 g de şuncă.
- Tăiem felii 50 g de ciuperci marinate.
- Aluatul întins îl așezăm într-o tavă de copt uscată.
- Tapetăm aluatul cu sos pentru pizza.
- Adăugăm caşcavalul ras.
- Pe caşcaval, așezăm şunca, ciupercile marinate şi roşiile felii.
- Se coace la temperatura maximă până este când este pregătită.
- Decorăm cu frunze verzi de busuioc.
publicitate