publicitate

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Aluat pentru pizza:

  • 400 ml de lapte
  • 600 g făină
  • 14 g drojdie uscată (20 g drojdie presată)
  • 1 linguriţă sare
  • 4 linguriţe zahăr
  • 4 linguri ulei vegetal

Sos pentru pizza:

publicitate
  • 1 ceapă
  • 100 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 frunză de dafin
  • 2 linguriţe amestec condimente italiene
  • ulei pentru prăjit

Pizza Margherita (24 cm)

  • 150 g aluat pentru pizza
  • 40 g sos pentru pizza
  • 70 g caşcaval / mozzarella
  • 2 roşii mici
  • 2 crenguţe busuioc

Pizza Pepperoni (24 cm)

  • 150 g aluat pentru pizza
  • 40 g sos pentru pizza
  • 70 g caşcaval / mozzarela
  • 50 g salam iute

Pizza Ţărănească

  • 150 g aluat pentru pizza
  • 40 g sos pentru pizza
  • 70 g caşcaval / mozzarella
  • 70 g șuncă
  • 50 g ciuperci marinate
  • 2 roşii mici
  • 2 crenguţe de busuioc

Cum se prepară această rețetă?

Pregătim aluatul pentru pizza

  • Adăugam la 400 ml lapte, 2 linguriţe de zahăr şi o linguriţă de sare.
  • Amestecăm bine până se topeşte zahărul şi sarea.
  • Amestecăm 14 g drojdie uscată cu 600 g de făină.
  • Turnăm laptele în făină.
  • Adăugăm 4 linguri ulei vegetal.
  • Amestecăm bine aluatul timp de 5-7 minute.
  • Aluatul trebuie să fie neted, moale şi să nu se lipească de mâini.
  • Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl lăsăm la crescut.

Pregătim sosul pentru pizza.

  • Tăiem mărunt o ceapă.
  • Prăjim ceapa în ulei până se rumeneşte frumos.
  • Adăugăm 100 g pastă de roşii.
  • Turnăm 100 ml apă şi amestecăm bine.
  • Adăugăm în sos o lingură de zahăr, 1/2 linguriţă sare, o frunză de dafin şi două linguriţe amestec de condimente italiene.
  • Amestecăm sosul, acoperim cu un capac, şi gătim la foc mic aproximativ 5 minute.
  • Scoatem frunza de dafin şi lăsăm să se răcească.

Pizza Margherita

  • Dăm caşcavalul prin răzătoarea mare.
  • Tăiem roşiile rondele.
  • Tăiem o bucată de aluat şi o întindem într-un cerc.
  • Aluatul obţinută îl punem în forma de copt. Grosimea lui trebuie să fie aproximativ 1-2 mm.
  • Tapetăm cu sosul pregătit anterior.
  • Adăugăm frunze de busuioc.
  • Adăugăm caşcavalul ras.
  • Peste caşcaval, roşiile tăiate rondele.
  • Punem pizza în cuptorul încălzit la maxim, pe nivelul cel mai de jos timp de 15-20 de minute.

Pizza Peperoni

  • Tăiem salamul în felii subţiri.
  • Aluatul întins îl așezăm într-o tavă de copt și îl tapetăm cu sos de roşii.
  • Adăugăm caşcavalul ras.
  • Pe caşcaval, așezăm feliile de salam.
  • Coacem la aceeaşi temperatură (maximă) până este când este gata.

Pizza ţărănească.

  • Tăiem felii mici, 70 g de şuncă.
  • Tăiem felii 50 g de ciuperci marinate.
  • Aluatul întins îl așezăm într-o tavă de copt uscată.
  • Tapetăm aluatul cu sos pentru pizza.
  • Adăugăm caşcavalul ras.
  • Pe caşcaval, așezăm şunca, ciupercile marinate şi roşiile felii.
  • Se coace la temperatura maximă până este când este pregătită.
  • Decorăm cu frunze verzi de busuioc.

publicitate