publicitate

Pentru că supa de post cu găluște este o supă gustoasă și sățioasă, mai ales în zilele de post când este nevoie de mâncare mai consistentă, astăzi te învățăm o rețetă simplă de supă de roșii cu găluște. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină
  • 1 kg rosii
  • 1 legătură pătrunjel

Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt, sare, boia și piper, după gust

publicitate

Cum se prepară?

Supa de roșii cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Opărește 2, 3 minute roșiile ca să le poți decoji ușor. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.

Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.Roșiile decojite și fierte, pasează-le și pune-le deasupra celorlalte legume.

Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.

De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)

Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Vezi și… Ciorbă de cartofi cu fidea

Chiar dacă pentru unele persoane combinația dintre cartofi și fidea nu este una reușită, pentru alții această ciorbă este perfectă, deoarece are un gust bun, te satură la nevoie și în plus, bunicii ne făceau mereu când eram mici. Pentru mine are o semnificație mult mai puternică și eu pur si simplu ador această ciorbică. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

  • o ceapa
  • un morcov
  • zarzavat ciorba
  • pasta de ardei
  • o cana bulion
  • 4-5 cartofi
  • 50 g fidea
  • ulei, sare, piper
  • patrunjel, leustean verde

Cum se prepară?

Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei. Se adauga ceapa taiata fin, zarzavatul de ciorba si pasta de ardei. Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min. Apoi se adauga cartofii cubulete si se fierb.

Inainte cu 5 min sa se termine ciorba se adauga fideaua se mai lasa la fiert inca cateva minute (max. 5) si se pune bulionul. La sfarsit se pune sare daca mai este nevoie (zarzavatul meu de ciorba contine sare), piper si verdeata tocata.

 

publicitate