publicitate

O modalitate foarte gustoasa de a gati puiul de casa, a carui carne si gust nu au nici o legatura cu ce gasim in comert.

Am taiat pe lung morcovii si patrunjelul, ceapa am taiat-o in bucati mari; am pus ulei in tava, am asezat legumele si ceva cimbru, am condimentat cu sare, piper si boia iute. Le-am dat la cuptor, la foc mare, sa se rumeneasca; le-am intors de cateva ori.

Dupa ce s-au rumenit, am asezat puiul (deja fiert) peste legume si am pus supa de pui, cam trei polonice si aprox. o cana de vin alb.

publicitate

Am adaugat si unt. Am lasat la cuptor cu folie deasupra – nu e cazul sa se rumeneasca puiul – pana a scazut lichidul si s-a format un sos aromat. Mie mi-a placut tare mult, in mod sigur repet la urmatorul pui.

Bonus: Ciorba de pui cu ciuperci

Aceasta ciorba mie mi se pare incredibil de buna! Evident ca avand o supa foarte concentrata de pui ca baza, nu are cum sa fie altfel. So, dupa fierberea puiului cu legumele clasice: morcov, ceapa, patrunjel, niste catei de usturoi si o crenguta de cimbru proaspat.

n paralel cu fierberea puiului, am razalit un morcov, telina, patrunjel si un catel de usturoi; am tocat marunt o ceapa, am pus-o la calit, apoi am adaugat legumele razalite. Dupa ce s-au inmuiat, le-am pus de-o parte si am tras la tigaie ciupercile si ardeiul.

In supa strecurata am adaugat legumele si carnea si am lasat sa dea in clocot. Am acrit -o cu zeama de lamaie. Desi initial voiam sa pun si smantana, nu m-am indurat, cand am vazut cat e de faina asa. La sfarsit am adaugat amestec de verdeata: patrunjel, cimbru si menta si putina coaja rasa de lamaie.

 

publicitate