publicitate

Asta e unul din felurile mele favorite de mancare, pentru ca-mi place mult fasolea verde proaspata. Bunica mea facea o zeama de fasole cu lapte pe care o fac si eu, dar prefer varianta mai light, adica fara rantas si e afumatura, atunci cand fac varianta de post.

Fasolea asta se face repede si se manaca si mai de repede. Am folosit cam:

  1. jumatate de kg de fasole,
  2. 3 cepe nu foarte mari,
  3. 2 morcovi,
  4. vreo 3 radacini de patrunjel foarte tinere
  5. trei catei de usturoi.

Mod de preparare:

publicitate

Am dat morcovii si radacina de patrunjel pe razatoarea mica, am tocat ceapa si un catel de usturoi si le-am pus la calit cu boia. Am adaugat fasolea si am turnat apa cat sa acopere, am lasat sa fiarba in voie la foc mic, amestecand din cand in cand.

La final am pus 2 linguri de ulei si doi catei de usturoi dati pe razatoare.

Am condimentat cu Vegeta, piper si boia, am presarat verdeata, si gata fasolea. Mie imi place foarte mult sosul care se formeaza, usor zemos, nici gros, nici subtire. Bineinteles ca se poate pune apa in functie de consistenta pe care doriti s-o obtineti.

 

publicitate