publicitate

O rețeta clasică de borș cu varză vă va încânta nu numai cu gustul și aroma bogată a acestei mâncăruri populare, ci și cu mulțimea de vitamine ce îl conține!

Ingrediente:

  • Carne de vită pe os – 0,5 kg, Varză murată – 300 g
  • Ceapă – 1 unitate, Morcov – 1 unitate, Sfeclă – 1 unitate, Cartofi – 2-3 bucăți, Ulei vegetal – 3-4 l. m., Foi de dafin – 1-2 unități, Pastă de tomate – 2-3 Art. linguri
  • Sare – Pentru gust, Piper în boabe – 3-4 bucăți
  • Usturoi – 2-3 căței, Zahar – Pentru gust

Descrierea preparării:

publicitate

Porții: 4-5. În timpul iernii, borș cu varză murată – un lucru de neînlocuit. În varză murată crocantă sunt mult mai multe substanțe utile decât în ​​varza vestejită sau așa-numita proaspătă – doar vitamină C cât e! Și gustul acestui borș este foarte interesant, acru-dulce, saturat. În general, dacă nu știți cum sa pregătiți borș cu varză, atunci merita sa aflați

Apropo, îl puteți găti fără carne. De exemplu, cu ciuperci – nu va fi mai puțin consistent și se va potrivit pentru un meniu de post.

Cum se prepară?”Borș cu varză”

Se toarnă apa rece într-un castron cu carnea de vită și se pune pe foc mediu. Îndepărtați spuma, reduceți căldura la minimum, sărați și gătiți până când carnea este gata – până când poate fi ușor de separată de oase.

Se încălzește puțin ulei într-o tigaie și se prăjesc ușor sfecla dată prin răzătoare. Apoi adăugați pastă de tomate, o jumătate de cana de saramură de varză și fierbeți sub capac la foc mic până când devine moale. Dacă este necesar, adăugați puțină apă. Se curăță și se taie mărunt ceapa. Prăjiți până la maro auriu.

Adăugați morcov ras. ȘI înăbușiți la foc mediu timp de 5 minute (dacă morcovul nu este destul de suculent, îl puteți acoperi cu capac).

Varza o scurgeți de lichid și o puneți în tigaie cu ceapă și morcovi. Se prăjește până când varza începe să se pregătească. Apoi, adăugați puțină apă și saramură și fierbeți sub capac timp de câteva minute.

În castron cu carne puneți cartofii curățați, tăiați cubulețe mici. Adăugați toate legumele, frunza de dafin și piper. Fierbeți borșul pe cel mai lent foc timp de 10-15 minute. încercați la gust – dacă este prea acru, adăugați puțin zahăr. Înainte de a fi gata, scoateți frunzele de dafin și adăugați usturoi măcinat. Serviți fierbinte, cu smântână.

 

publicitate