Acasă Sănătate Prof. dr. Marin Burlea, Îngerul Copiilor cum i se spunea, s-a stins in aceasta dimineata la Institutul de Oncologie

Prof. dr. Marin Burlea, Îngerul Copiilor cum i se spunea, s-a stins in aceasta dimineata la Institutul de Oncologie

0
Prof. dr. Marin Burlea, Îngerul Copiilor cum i se spunea, s-a stins in aceasta dimineata la Institutul de Oncologie

In aceasta dimineata, prof. dr. Marin Burlea a incetat din viata la Institutul Regional de Oncologie Iasi. Personalitate marcanta a medicinei romanesti, prof.univ.dr. Marin Burlea impresiona prin CV-ul cu grija completat in ani de cariera, dar, mai ales, prin bunatatea si generozitatea de care a dat dovada dintotdeauna, inclusiv atunci cand, in urma cu ceva timp, dezinteresat si doar pentru ca umanitatea i-o cerea, a acceptat sa faca naveta Iasi – Tulcea pentru a se ingriji de copiii bolnavi care au ramas fara medic pediatru in oras.

Isi amintea, acum ceva timp,  ca nu a stat prea mult pe ganduri atunci cand i s-a cerut sa-i ajute pe copilasii din Tulcea, dar nu si-a imaginat nicio clipa ca va fi atat de dificil sa gaseasca un medic pediatru care sa acorde permanenta de care pacientii au nevoie: „Din nefericire, medicii nu sunt motivati sa ramana in Romania. Aproape 25 000 de medici sunt plecati peste granite. Poate nu ne dam seama, dar e un fapt ingrijorator!”. declara la acel moment prof. univ. dr. Marin Burlea.

Intrebat fiind despre lipsurile sistemului medical din Romania, Marin Burlea spunea ca exista o dominanta materiala inexplicabila. Coruptia e dincolo de imaginatie, iar fata de profesori si viata, in genere, se manifesta o atitudine superficiala.

„In secolul vitezei si era informatiei avem impresia ca medicina se poate invata de pe internet. Nu mai exista devotament, generozitatea de a veni sambata si duminica in spital pentru a-ti vizita pacientii, sa faci anumite lucruri neremunerate. Medicul este un individ care are datoria de a transmite in societate nu doar profesionalism, ci trebuie sa transmita principii sanatoase de viata, familie, ingrijire si alimentatie.”

Absolvent al Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Iasi, promotia 1967, Marin Burlea isi continua studiile la facultatea de Medicina Generala, sectia Pediatrie, IMF Iasi. Intre anii 1973-1979 a fost medic secundar la Pediatrie, Clinica a II-a de la IMF Iasi ca mai apoi sa devina medic specialist in pediatrice la Spitalul Clinic de Copii ”Sf. Maria” din Iasi. In 1991 a devenit medic primar prin sustinerea unui examen, ca mai apoi sa urmeze un stadiu de pregatire pentru o a doua specializare. In 2004 a devenit medic medic primar in gastroenterologie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.