Fibromul este o tumoare musculară benignă a uterului. Mărimea sa poate varia de la cea a unui bob de mazăre la cea a unei portocale, iar în anumite cazuri poate ocupa întreaga cavitate abdominală. Iată remediile naturale și tratamentele bunicii contra fibromului.
In altă ordine de idei, în cazuri de infertilitate, tulburări urinare, constipație, dar mai ales în caz de hemoragie și dureri mari, trebuie să consultați medicul ginecolog în cel mai scurt timp.
Fibromul : cauze, efecte și remedii naturale
Fibromul este rezultatul unui dezechilibru hormonal: producția de progesteron este insuficientă, cea de estrogeni este excesivă, situație care intervine în caz de stres, șoc emoțional, obezitate sau premenopauză.
Fibromul provoacă sângerări și are tendința de a evolua lent, prin mici pusee, până la menopauză. Atunci își micșorează volumul. Un fibrom poate crește rapid și poate să reziste la numeroase terapii.
Deși este benin, fibromul este de multe ori cauza infertilității, este supărător și prezintă un risc de anemie (lipsa de fier și hemoragii). Dacă este voluminos, poate comprima căile urinare și până la urmă poate distruge rinichii.
Este o afecțiune des întâlnită: 20% din femeile de 30 de ani și 40% din femeile de 50 de ani au fibrom uterin. Printre principalele simptome ale fibromului menționăm ciclurile dureroase, anormal de lungi și abundente.
Prezența cheagurilor și sângerările în afara ciclului sunt simptome de fibrom. Să nu uităm de inconfortul legat de prezența fibromului, de tulburările urinare, constipație, varice, hemoroizi, congestie pelviană.
Să nun uităm plantele cu acțiune estrogenică (soia, ginseng și de gonadotropi (care stimulează hipofiza) care riscă să crească producția de estrogeni și în consecință să mărească volumul fibromului. În caz de infertilitate, tulburări urinare, constipație, hemoragie și dureri, consultați medicul ginecolog cât mai repede posibil.
Plante și remedii naturale contra fibromului
Pentru a lupta contra stresului, sunătoarea, florile de păducel și-au dovedit eficacitatea. Ca infuzie, folosiți 20 – 30 gr pentru un litru de apă clocotită.
Pentru îmbunătățirea circulației venoase, folosiți frunze de gingko biloba sau coacăze negre urmând indicațiile corespunzătoare.
Pentru detoxificarea ficatului și a rinichilor, încercați frunzele de anghinare (30g la un litru de apă fiartă).
Sfaturi utile
- Aplicați cataplasme de argilă verde (care se găsește în magazinele cu produse naturiste) pe zona pelviană. Repetați o dată sau de două ori pe zi, timp de câteva luni dacă este nevoie, pentru a decongestiona bazinul, a diminua durerea și eventual a reduce volumul fibromului.
- Consultați un osteopat specializat în osteopatia ginecologică pentru ameliorarea echilibrului bazinului
- Evitați sporturile susceptibile să agraveze congestia pelviană: tenis, alergări, săriturile cu coarda.
- Nu purtați pantofi cu tocul înalt.
- Adoptați un mod de viață sănătos integrând sfaturile de mai sus si viața dumneavoastră va fi mai bună, veți trăi mai mult. Adăugând mici schimbări în obiceiurile de fiecare zi, veți observa numeroase binefaceri asupra sănătății dumneavoastră, ca și o ameliorare a calității vieții într-un mod semnificativ.
- Folosind remedii naturale, veți afla cum să vă întăriți sistemul imunitar , cum să preveniți și vindeca anumite boli și cum să aveți mai multă grijă de corpul dumneavoastră. Pentru că meritați!