publicitate

Cateva minute de masaj asupra unor puncte importante din talpa sunt esentiale pentru a va simti bine pentru intreaga zi si pentru a calma unele simptome/afectiuni de care suferiti.

In cele ce urmeaza, vei afla cum trebuie sa masezi talpile pentru a-ti revirgora organismul, pentru a scapa de durerile articulare si cele de spate, pentru a elimia starile de oboseala si pentru a te ajuta sa faci o pauza emotionala.

In picioare sunt mii de terminatii nervoase si iar atunci cand porti incaltaminte incomoda sau esti foarte obosit/a, acestea sunt afectate in mod direct si multe boli sunt direct legate de aceste microtraume.

publicitate

Masarea unor puncte esentiale din talpa nu te va ajuta doar sa te relaxezi ci iti vor stimula organismul. Astfel ca nu trebuie sa eziti sa iti masezi picioarele cu degetul mare si cel aratator. Cateva minute de masaj te vor ajuta sa te relaxezi foarte mult si efectele te vor surprinde.

  • Degetul mare

Daca vei masa degetul mare de la picior atunci vei influenta hipotalamuslui – lucru esential pentru persoanele care se confrunta cu probleme legate de obezitate. Daca vei apasa acest punct, vei putea controla pofta de mancare si te ajuta sa slabesti in mod natural.

In centrul degetului mare se afla un punct care corespunde hipofizei (glanda pituitara) care este cea mai importanta glanda hormonala.

La baza degetului mare este o zona care corespunde glandei tiroide – masajul acestei zone este indicat pentru toate persoanele si ajuta si la eliminarea stresului.

  • Talpa piciorului

Centru talpii – aici se afla plexul nervos care este responsabil de diafragma si este o adevarata relaxare sa masezi aceasta zona. Masajul in mijlocul talpii intareste rezistenta la stres si te ajuta sa te detensionezi.

Pe marginea interioara a talpii se afla o zona ce corespunde glandelor suprarenale. Daca te simti obosit/a atunci masajul acestei zone este ideal pentru a-ti restabili rapid energia consumata.

Daca vei masa zona apropiata de calcai vei influenta nervul sciatic – cel mai mare nerv din organismul uman.

Incepe sa iti masezi acum punctele esentiale din talpa si vei vedea imediat rezultatele!

publicitate