publicitate

Milioane de oameni din intreaga lume sufera de dureri articulare si de spate, fara sa stie ca exista un mod simplu si eficient prin care pot scapa de ele.

Medicina chineza veche poate trata eficient problemele cronice. Se bazeaza pe teoria de baza a meridianelor, care trec prin corpul uman si afecteaza multe dintre functiile sale. Pentru a trata bolile ce afecteaza organele, medicina chinezeasca foloseste doua metode: acupunctura si presopunctura.

Acupunctura (inserarea acelor subtiri in corp) este o medota mai complicata si nu ar trebui efectuata de o persoana care nu este instruita suficent.

publicitate

Presopunctura, in schimb, este mai simpla si poate fi efectuata chiar si acasa. Tocmai de aceea, am decis sa ne concentram asupra presopuncturii in acest articol.

Presopunctura pentru dureri articulare si de spate

Masarea si apasarea anumitor puncte ale corpului pot ameliora durerea articulara, de spate sau de picioare. Stimulandu-le in mod regulat, vei scapa complet de durerea.

Acestea sunt urmatoarele puncte pe care trebuie sa le apesi pentru a scapa de durerile de spate si durerile articulare.

Punctul GB29Dupa cum poti vedea in imaginea de mai sus, acest punct este situat in zona in care pelvisul se conecteaza la femur. Prin stimularea acestuia, vei ameliora durerile de sold si durerile articulare, in general.

Punctul GB30Vei gasi punctul de presopunctura GB30 putin mai jos, spre spate. In combinatie cu stimularea punctului de presopunctura GB29, poti ameliora durerile articulare, de spate, de sold si de umeri.

Punctul B54Al treilea punct, este punctul B52, care se afla pe partea din spate a genunchiului. Stimularea sa relaxeaza muschii si amelioreaza durerile de spate si durerile articulare.

Stimuleaza fiecare dintre aceste puncte apasand sau masand cu miscari circulare timp de cateva minute. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat sa repeti procedura de 2-3 ori pe zi.

publicitate