publicitate

Nu este nimic mai rau decat sa-ti incepi ziua cu gogosi sau dulciuri. In loc sa apelezi la cereale dulci, ar trebui sa te indrepti spre ovaz. Ovazul este bogat in vitamina B, acid folic si mangan, precum si fibre alimentare, care pot ajuta la reducerea colesterolului rau.

Iata doar cateva motive pentru care ar trebui sa consumi fulgi de ovaz la micul dejun

Stimuleaza energia

publicitate

Bogat in proteine si plin de carbohidrati complecsi, ovazul este o modalitate sigura de a stimula nivelul de energie. Ca o masa cu nivel glicemic scazut, zaharul din ovaz este eliberat incet in fluxul sangvin, mentinand astfel nivelul energetic si al insulinei constant pe parcursul zilei.

Protejeaza pielea

Ovazul este folosit extern pentru a calma mancarimea si iritatia asociata cu o serie de afectiuni ale pielii. Studiile arata ca, de asemenea, poate ajuta la normalizarea echilibrului pH-ului pielii, contribuind la promovarea pielii sanatoase.

Masca de fulgi de ovaz (toate tipurile de piele)

Ingrediente:

  • 1 lingura de fulgi de ovaz
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri de sos de mere
  • Cateva picaturi de apa de trandafir

Instructiuni:

  1. Amesteca ingredientele impreuna intr-un bol mic.
  2. Masca obtinuta se aplica pe piele si se lasa 10-15 minute.
  3. Clateste cu apa calda.

Sustine pierderea in greutate si sanatatea inimii

Datorita continutului ridicat de fibre, ovazul este un excelent supresor al apetitului, esential pentru orice dieta de slabit. Un studiu din 2009 a descoperit ca ovazul contine un compus care ajuta la cresterea hromonului de combatere a foamei, colecistokinina. Acesta mentine senzatia de satietate si reduce pofta de mancare.

Pe langa faptul ca este excelent pentru pierderea in greutate, fibra solubile pe care o contine este legata si de o mai buna sanatate a inimii.

Previne diabetul

Datorita indicelui glicemic scazut, ovazult este un aliment idela pentru cei care sunt ingrijorati de dezvoltarea diabetului de tip 2. O dieta plina de alimente cu indice glicemic scazut este esentiala pentru prevenirea diabetului de tip 2.

Previne cancerul de colon

Bogat atat in fibre solubile cat si insolubile, ovazul este hrana perfecta pentru sustinerea sanatatii colonului. Acest lucru reduce considerabil riscul de a dezvolta cancer de colon. Un studiu din 2011 a constatat ca aportul total de fibre, inclusiv fibre prevenite din cereale a fost puternic conectat la un risc mai mic de cancer de colon.

publicitate