Tortul cu nucă de cocos și căpșuni este perfect pentru îndrăgostiții care doresc să sărbătorească un eveniment important. Acest desert are un aspect minunat și un gust deosebit. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă, 70 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri apă fierbinte
- 80 gr făină, 50 gr nucă de cocos
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 gr căpșuni proaspete sau congelate
- 250 ml suc de căpșuni, 5 linguri zahăr
- 2 linguri amidon, 5 linguri apă
Ingrediente pentru cremă:
- 1 plic budincă cu gust de cocos
- 900 ml lapte, 100 gr zahăr
- 200 gr unt
Ingrediente pentru decor:
- 3 plicuri glazură
- Câteva picături de colorant alimentar roșu lichid
- 1 cutie inimioare decorative de ciocolată
- Fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim budinca de cocos și începem prin a amesteca praful de budincă cu zahărul și 200 ml de lapte. Punem restul de lapte la fiert, iar când începe să fiarbă adăugăm amestecul de ingrediente pregătit și gătim o budincă groasă.
Transferăm budinca fierbinte într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. După ce budinca s-a răcit, o amestecăm cu un mixer, apoi adăugăm untul (la temperatura camerei) tăiat cubulețe și amestecăm bine.
Pentru a pregăti blatul, batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugăm apa fierbinte și mai amestecăm puțin. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și o adăugăm în spuma de albușuri. Adăugăm și nuca de cocos și amestecăm cu un tel pentru a combina ingredientele.Întindem aluatul într-o tavă în formă de inimă și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 20-25 de minute.Lăsăm blatul să se răcească în cuptor, apoi îl tăiem în două, pe orizontală, pentru a obține două blaturi egale.
Pentru a pregăti umplutura, punem căpșunile feliate într-o oală. Adăugăm zahărul și sucul de căpșuni și punem oala pe aragaz. Când căpșunile se înmoaie le pasăm cu un mixer vertical.
Amestecăm separat amidonul cu apa și o adăugăm în oala cu căpșuni. Așteptăm să fiarbă apoi turnăm umplutura fierbinte pe ambele blaturi. Lăsăm umplutura de căpșuni să se răcească.Așezăm primul blat pe o tavă și întindem o parte din crema de cocos deasupra. Adăugăm cel de-al doilea blat, cu partea cu zmeură în sus. Învelim tortul în cremă de cocos, apoi îl punem la congelator, pentru a se întări.Punem pachetele de glazură în apă clocotită pentru aproximativ 3-5 minute. Turnăm apoi glazura din pungă într-un castron și adăugăm puțin colorant lichid roșu pentru a obține nuanța dorit.
Lăsăm glazura să se răcească, până atinge o temperatură de 32 de grade, pentru a o putea turna peste tort Amestecăm ocazional glazura în timp ce se răcește. Punem tortul congelat pe un pahar și turnăm glazura deasupra.Așteptăm să se scurgă excesul de glazură, apoi decorăm tortul cu inimioare de ciocolată. Pe părțile laterale ale tortului presărăm fulgi de nucă de cocos.
unem tortul la frigider pentru câteva ore, după care îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!