
Ingrediente:
- 15 linguri zahăr
- 10 ouă
- 7 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 l lapte
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 5 lingura făină
- 200 ml frișcă
- crantz
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim crema. Turnăm zahărul într-un vas, pe urmă îl punem la caramelizat.
2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, vanilia, laptele și amestecăm bine. Turnăm compoziția în vasul cu zahăr caramelizat și fierbem la foc mic 30 de minute.
3. Pentru blat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina și amestecăm foarte bine, într-o singură direcție. Turnăm compoziția în tava în care se află crema pregătită anterior și coacem încă 30 de minute.
4. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și o răsturnăm pe un platou. Pentru crantz, mărunțim miezul de nucă și îl prăjim câteva minute într-o tigaie uscată.
Poftă bună!