Timp de preparare: 1h și 20 de minute
Dificultate: pentru novice
Cantitate obținută: 8 porții, 354/porție
Dacă vă aflați în sezonul rece și visați cu drag la roadele naturii din timpul fierbinte,vă puteți delecta papilele gustative preparând această tartă cu zmeură.Totodată,zmeura poate fi înlocuită cu alte pomușoare sau fructe,iar în dependență de aciditatea acestora veți potrivi cantitatea de zahăr.
Ingrediente
- 85 g de unt
- 1 pahar și un sfert de zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 ou
- 1 pahar și jumătate de făină
- 1 linguriță și jumătate praf de copt
- 1/2 pahar de lapte
- 1 pahar de zmeură congelată
Încălziți rola la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă cu diametrul de 23 cm.Cerneți făina împreună cu praful de copt.Într-un bol separat amestecați untul topit și 1 pahar de zahăr până veți obține o consistență pufoasă
Adăugați în compoziție un ou și extract de vanilie.Amestecați până la omogenizarea ingredientelor.Dacă nu aveți esență de vanilie puteți utiliza zahăr vanilat. reptat,adăugați lapte și amestecul din făină.Amestecați sârguincios pentru a obține un aluat gingaș și pufos.Turnați-l uniform în tava pentru copt.
Deasupra adăugați într-un singur strat zmeura congelată.Presurați deasupra 2 linguri de zahăr și lăsați tarta în rolă pentru cca 1h până la rumenire. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.
Bonus: reteta de tarta cu ciocolata fara faina
- Timp de preparare: 1 oră
- Dificultate: pentru novice
- Cantitate obținută: 12 porții, 408 kcal/porție
Dacă după sărbători,ați rămas cu un coș de ciocolate,puteți pregăti tarta de mai jos,care conține doar 3 ingrediente.Ați auzit bine,e vorba doar de 3 ingrediente și e foarte ușor de pregătit.Deasupra o puteți decora cu zahăr pudră și pomușoare.
Ingrediente
- 8 ouă
- 450 g ciocolată de lapte
- 230 g de unt
Ungeți cu unt o tavă pentru copt cu diametrul de 23 cm.Acoperiți doar suprafața rotundă cu hârtie de copt pentru a detașa mai ușor tarta la coacere.
Intr-un bol,bateți la viteză maximă 8 ouă,până când se vor dubla în volum. ntr-o altă farfurioară adăugați bucățele de ciocolată și cubulețe de unt.Lăsați-le la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde,amestecați și repetați până când veți obține o consistență lichidă și lucioasă.
Adăugați 1/3 din compoziția de ou și amestecați atent,apoi adăugați și cealaltă cantitate,ca în imagine. Turnați amestecul în tava pentru copt și lăsați-o în rola preîncălzită la 180 de grade.Avem nevoie de umiditate înaltă în rolă,astfel vom plasa cu un nivel mai jos un ceaun cu apă fiartă.
Caceți tarta pentru cca 30-40 minute,și verificați-o cu un chibrit. La sfârșit ,decorați-o cu pomușoare și zahăr pudră.O puteți servi alături de o bilă de înghețată.
Să aveți poftă ! Rețeta a fost adaptată de pe blogul Munchkin time.