Invata cum sa prepari cel mai gustos tort cu mere parfumate si caramel – desi prepararea acestuia dureaza putin mai mult, nu o sa iti para rau – este bun iar cei mici il vor iubi.
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 90 de minute
Ingrediente:
- 2 – 3 mere mai mari taiate felii
- 200 ml frisca lichida
- 2 cani de zahar, 3 cani de faina, 3 oua
- 1 lingurita de esenta de vanilie + praf de copt
- 10 – 12 linguri de zahar – le vom folosi pentru compozitia aluatului
Mod de preparare:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Intr-un bol mai mare, batem ouale cu zaharul – adaugam frisca lichida, amestecam continuu si punem cate putin din cele 3 cani de faina si praful de copt (acestea trebuie cernute cand sunt puse in compozitie)
- Adaugam zaharul ramas intr-o tigaie antiaderenta pentru a prepara caramelul – lasam zaharul pana isi schimba culoarea si se amesteca usor
- Intr-o forma rotunda de tort, punem caramelul – inainte de a se raci adaugam o parte din merele taiate felii – iar mai apoi adaugam o parte din compozitia de blat – adaugam merele ramase si restul de compozitie pentru blat
- Il dam la cuptor pentru 90 de minute la o temperatura de 200 de grade – la jumatatea timpului, verificam cu o scobitoare daca este „inchegat” – la fel ca la pandispan.
- Daca incepe sa se arda deasupra, puteti acoperi cu o folie de aluminiu pana este gata
Delicios alaturi de inghetata de vanilie!