În acest weekend am descoperit o nouă rețetă pentru un picnic perfect-frigărui din carne de pui cu ananas și becon.Pe lângă faptul că e gustos,a înlocuit pe bune,rețeta binecunoscută a frigăruiului clasic.Bucățile suculente de ananas alternează cu cele de becon crocant și cele de carne.Ardeiul gras îi conferă ,alături de sos,un gust aparte.
Ingrediente
- 1 kg piept de găină, 1 ananas, 2 ardei grași, 1 ceapă
- 12 felii de becon, 1,5 pahar de suc de ananas si 1,5 lingură de amidon de porumb
- 0,5 pahar de zahăr brun, 2 linguri sos de soia si jumatate de linguriță de sare
Pentru început vom pregăti sosul pentru frigărui.Într-o cratiță,vom adăuga sucul de ananas,sarea,zahărul,amidonul și sosul de soia.Amestecăm până la dizolvarea amidonului și apoi le fierbem până la primul clocot.Îl vom lăsa să se răcească.
Pieptul de găină,ananasul,ardeiul gras și ceapa le vom tăia în bucăți medii,ca în poza de mai jos,cca 4 cm fiecare.Am prăjit frigărui în tigaia grill și am folosit bețișoare din lemn.Se potrivesc și pentru a pregăti frigăruiul în rolă.
Vom urmări o oarecare ordine la pregătirea frigăruiul.Din prima vom adăuga o felie de becon,apoi una de găina,deasupra becon,ananas,becon în spirală,ceapă și ardei.Într-un final,veți obține rezultatul de mai jos.
O porție conține 2 bucăți de becon,4 de carne,3 de ananas și deja ardei cu ceapă.Încălziți între timp grill-ul,stropiți frigăruiul cu un pic de ulei și aranjațile uniform.
Prăjiți-le timp de 10-15 minute,rotindu-le periodic pentru a se rumeni uniform. Deasupra frigăruiului gata pregătit adăugați sosul și servițil alături de cei dragi !!
Bonus – alta reteta interesanta
Vara e o adevărată explozie de meniuri la grill.Majoritatea prepară bucate din carne și legume,însă uită de frcute,care sunt deosebit de gustoase.Astăzi vom încălca regula și vom pregăti piersice la grill.E un desert sofisticat care se prepara foarte repede.
Ingrediente: 6 piersici, 2 lingurițe de ulei de măsline, 200 g brânză mascarpone, 1/2 linguriță esență de vanilie, 1/4 pahar de miere, 1/3 nuci, 12 bobițe de zmeură, mentă
Amestecați brânza mascarpone cu extractul de vanilie,acoperiți-o cu o folie alimentară și lăsați-o la frigider.Încălziți grill-ul până la 200 g și tăiați în jumătate 6 piersice.Adăugați-le un pic de ulei de măsșine și lăsați-le la gril cu miezul în jos pentru cca 3 minute,până ce se vor contura linii coapte asupra fructului.
Întorceți-le pe altă parte și lăsați-le pentru încă câteva minute,iar apoi lăsați-le să se răcească pe o farfurie cu fundul plat.Cu 2 linguri,decorați-le cu brânză mascarpone și stropiți-le cu miere.Adăugați nuci,zmeură și mentă.În loc de nuci,puteți adăuga granola.Serviți-le îndată !