Cornuletele bicolore imi aduc aminte de perioada cand eram in scoala generala, mereu aveam cornulete la pachet. Acum, le fac si eu si impartasesc cu voi o reteta de cornulete de post, foarte pufoase, aromate si gustoase.
Ingrediente pentru foaia albă:
- 300 ml apă minerală, 4 linguri de zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt (sau puteti folosi 1 plic drojdie)
- 200 ml ulei
- Făină – cât cuprinde – pana obțineți un aluat consistent (nu foarte tare)
Ingrediente foaie neagră:
- Folosim aceleași ingrediente ca și la foaia albă doar că veți înlocui zahărul vanilat cu esență de rom si trebuie să adăugați 2 linguri de cacao
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 gr rahat – dacă vă place mai mult puteți folosi gem sau dulceață
Pentru decor folositi nucă de cocos sau zahăr pudră.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Mod de preparare:
- Se amesteca ingredientele lichide, se adauga zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie si mai apoi faina – atat cat trebuie pentru a foma un aluat consistent. Acelasi lucru se face si pentru foaia cu cacao.
- Se intind foi de aluat mai mici – foaia alba mai mare si se suprapune cea de cacao care trebuie sa fie mai mica – se intind bine
- Se taie aluatul in triunghiuri si se pune cate 1 – 2 cubulete de rahat sau o lingurita de gem – triunghiurile trebuie sa fie cu partea alba in sus – se ruleaza din partea mai lata spre cea mai ingusta
- Se pun in tava, pe hartie de copt si se pun la cuptor pentru 40 – 45 de minute, la foc mediu
Se servesc decorate cu zahar pudra sau nuca de cocos. Pofta buna!