
Aceasta reteta de briose se bazeaza pe o reteta de la “Jenny Colgan’s Meet Me At The Cupcake Cafe”, una dintre sursele mele principale de inspiratie atunci cand vine vorba de lucruri care sa nu iti puna prea mult amprenta pe materia mea cenusie. Aceste briose sunt pline de vitamina C si au mai multe fibre vegetale decat o gustare dulce obisnuita, din moment ce a fost folosita o intreaga portocala la crearea lor.
Ma gandeam sa le imbogatesc cu felii de lamaie, pentru care am gasit eu o reteta- aratau atat de dragut, de transparente si de stralucitoare. Eforturile pe care le-am depus au dus la crearea feliilor perfecte de lamaie, dar…. Erau mult prea acre. Gustul nu poate niciodata sa fie sacrificat pentru un aspect frumos in bucataria mea.
Din fericire, aveam un pachet de jeleuri dulci si moi ascunse printr-un dulap. Nu arata la fel de sofisticat asa cum ar fi aratat acele felii de lamaie, dar eu cred ca Nelson Mandela este un tip de om care nu s-ar supa pentru ca am facut un lucru mai practic.
Mi-am folosit tava speciala pentru briose de aceasta data, pentru a mai economisi la curent, pe masura ce se incalzeste foarte repede si este nevoie de doar 5 minute pentru un grup de 8 briose de mici dimensiuni- conform retetei originale, briosele obisnuite ar avea nevoie de 50 de minute pentru a fi preparate. Nu am incercat niciodata acea dimensiune, dar pare sa fie putin cam excesiv. Cu siguranta nimeni nu ar trebui sa astepte aproape o ora pentru niste briose.
Pentru mai multe briose cu coaja de lamaie si de portocale, o sa ai nevoie de:
- O portocala taiata, cu tot cu coaja. Bucataria ta va mirosi minunat
- O cana de unt topit
- Un pahar plin de zahar alb
- 3 oua
- 2 cani de faina
Sa nu uiti sa acoperi tava cu o solutie de gatit inainte de a o incalzi- eu nu am incredere in lucrul cu care sunt acoperite tavile in ziua de azi. Teflon? Pare un lucru cu care ar trebui sa cureti gresia si faianta.
In timp ce masina magica pentru briose se incalzeste, amesteca zaharul, untul topit si ouale impreuna, adauga portocala taiata, dupa care adaugi si faina. Nu e asa ca a fost usor?
Lasa la copt pana cand varful unui cutit iese curat din ele si apoi lasa la racit.
Aici e momentul in care uiti sa faci felii de lamaie zaharisite pentru ca sunt scarboase. In schimb, poti sa amesteci mult zahar pudra (poate 500 de grame? Eu nu masor niciodata) cu suc de lamaie proaspat stors pentru a forma o glazura care sa poata fi intinsa usor (ok, sucul de lamaie poate sa vina si dintr-o sticla. Eu doar aveam o lamaie care era pe aici si se simtea singura). Raspandeste aceasta glazura peste briosele racite si pune un jeleu dulce deasupra pentru frumusete.