As vrea sa va multumesc din adancul sufletului meu pentru ca sunteti alaturi de noi, ne apreciati retetele pe facebook si imi trimiteti mesaje cu sugestii/pareri de fiecare data. De asemenea, as vrea sa va impartasesc aceasta reteta interesanta de Banana Bread, o minunatie dulce care vine tocmai din Maui (Hawaii).
In ultima perioada de timp, de fiecare data cand citesc sau aud ceva ce are legatura cu Maui, ma opresc si devin mai atenta. Acest lucru probabil se datoreaza faptului ca eu si cu Adrian am facut am facut doua calatorii pana in Maui in acest an. Fara a mai fi nevoie sa spunem, noi iubim Hawaii, chiar daca ar fi mai rapid sa zburam in Romania decat sa ajungem in acest mic paradis din Oceanul Pacific.
Totul are tendinta de a fi mai simplu in Maui. Din momentul in care aterizam, noi ne relaxam aproape instantaneu si ne adaptam la ritmul mai incet al insulei, la nisipul moale, la apa enervant de clara, la vegetatia bogata si la apusurile superbe de soare. Si sa nu uitam de specialitatea din Maui, painea cu banane- o simpla imbucatura din aceasta bunatate locala si iti vei dori sa nu mai plecit niciodata. Am inceput sa apreciem cu adevarat painea cu banane pe drumul spre Hana, un oras aflat in inima padurii tropicale de pe insula.
Aceasta paine cu banane prinde cu adevarat spiritul din Maui. Uneori, lucrurile simple sunt cele mai bune, pentru ca cele mai simple ingrediente pot sa prezinte cele mai intense arome si cele mai bune rezultate. Aceasta paine cu banane reprezinta cu adevarat aceasta notiune. Este densa, pufoasa, umeda si prezinta un buchet elegant de banane. Este pur si simplu decadenta si, in acelasi timp, prezinta intr-un mod foarte simpu si de baza unele arome nemodificate pe care nu ai cum sa le uiti.
Este foarte greu sa te abtii sa nu modifici o reteta, adaugand unele ingrediente de care nu este nevoie. Mi-a fost greu sa ma abtin sa nu adaug coji de lamaie sau sa o fac sa fie crocanta. Dar aceasta reteta nici nu are nevoie de asa ceva. Aroma evidenta si totusi decadenta de banane face ca aceasta paine sa fie o gustare minunata, un desrt foarte bun sau o parte importanta a micului dejun. Bucura-te de aceasta reteta minunata.
Banana bread – reteta simpla si usor de facut
Ingredientele de care o sa ai nevoie pentru a face o singura paine cu banane
- Unt pentru a unge tava
- O cana si trei sferturi de faina, plus ceva faina in plus pentru tava
- O lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
- 3 sferturi de lingurita de sare kosher
- 3 oua mari
- O canita si jumatate de zahar
- O lingurita de extract de vanilie
- O cana de piure de banane coapte (aproximativ din 2 banane mari)
- 3 sferturi de pahar de ulei
Instructiuni de preparare
Pre incalzeste cuptorul din timp la 175 de grade Celsius. Unge o tava de paine cu unt si faina.
Amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un bol de dimensiuni medii. Bate ouale, zaharul, extractul de vanilie, bananele si uleiul intr-un bol mare pana cand obtii un amestec omogen. Adauga ingredientele uscate in amestecul de banane si amesteca bine. Toarna acest amestec in tava pregatita si finiseaza partea de sus.
Lasa la copt pana cand o scobitoare introdusa in centrul painii iese curata, dupa aproximativ 60- 65 de minute. Scoate din cuptor si lasa painea sa se raceasca timp de 15 minute. Da cu un cutit pe marginea tavii pentru a scoate painea si las-o sa se raceasca complet.
Painea cu banane poate sa fie facuta si cu 3 zile inainte si sa fie tinuta la temperatura camerei.