Dacă nu ai încercat până acum acest desert, nu mai pierde timpul. Prăjitura cu pâine prăjită și budincă de ciocolată arată minunat și are un gust deosebit.
Ingrediente:
- 9 felii de pâine prăjită
- 1.5 cană zahăr
- 2 pahare cu apă
Ingrediente pentru budinca de ciocolată:
- 4 linguri amidon de porumb
- 2 linguri cacao pudră
- 1 linguriță zahăr, 1 linguriță unt
- 1/2 cană chipsuri de ciocolată
- 4 pahare lapte
În plus:
- 1 pachet frișcă
- 150 ml lapte rece
- Nucă de cocos
- Arahide tocate
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim siropul de zahăr. Punem 1.5 căni de zahăr în tigaie și îl caramelizăm la foc mic, amestecând din când în când. Adăugăm 2 pahare de apă în zahărul care se topește și se caramelizează și gătim până când zahărul se dizolvă complet. În tot acest timp, amestecăm continuu.
Punem feliile de pâine prăjită într-o tavă și turnăm sirop deasupra.
Începem să pregătim budinca și punem amidonul, cacaoa, zahărul și laptele într-o cratiță și amestecăm. Lăsăm să fiarbă pe aragaz la foc mic, amestecând continuu.
Când începe să clocotească, luăm budinca de pe aragaz, adăugăm 1 linguriță de unt și chipsurile de ciocolată și amestecăm pentru a se topi ciocolata.Turnăm budinca de ciocolată peste feliile de pâine prăjită din tavă și o întindem uniform cu o spatulă. Punem tava la frigider timp de jumătate de oră pentru a se întări budinca.
Batem praful de frișcă cu laptele până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste budinca de ciocolată și aplatizăm cu o spatulă.La final, presărăm nucă de cocos deasupra și ornăm cu arahide tocate.Tăiem desertul în felii și îl servim împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!