publicitate

Prajitura cu gem de mure si fulgi de cocos este potrivita pentru zilele calduroase de vara deoarece are un gust racoritor. Fa-i o surpriza sotului si serveste-l cu un desert delicios cand vine de la serviciu.

Ingrediente:

  • 24 biscuiti obisnuiti, 4 plicuri budinca de vanilie
  • 8 linguri zahar, 90 gr unt
  • 1.6 litri lapte, 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 borcan gem de mure, 1 lingura cacao
  • 3 linguri fulgi de cocos, bombonele de ciocolata (pentru decor)

Mod de preparare:

publicitate

Toarna 1.4 lapte intr-un vas adanc si pune-l la fiert. Restul de lapte amesteca-l cu pudra de budinca. Adauga zaharul si zaharul vanilat in laptele din cratita. Cand incepe sa fiarba, toarna budinca si amesteca pana se ingroasa. Ia budinca de pe foc si las-o sa se raceasca.

Bate untul si adauga-l in budinca racita. Amesteca bine pana obtii o crema neteda.

Pune 1/3 din crema deoparte si adauga cacao in ea. Lasa crema cu cacao deoparte. O vei folosi la final.

Intr-un vas adanc pune 6 biscuiti obisnuiti. Toarna un strat de gem de mure deasupra si apoi un strat de budinca. Pune din nou un rand de biscuiti, un strat de mure si unul de budinca. Repeta procedura din nou.

Trebuie sa ai 4 randuri de biscuiti, 3 straturi de gem si 3 de budinca. Peste ultimul rand de biscuiti toarna crema de cacao pregatita mai devreme.

Presara nuca de cocos si bombonele de ciocolata deasupra. Pune prajitura la frigider pentru cateva ore. Ar fi bine sa o lasi la rece o noapte intreaga. A doua zi o poti taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate