publicitate

Prajitura cu foi multe coapte pe fundul tavii este un desert aromat si delicios. Cu siguranta vei prepara acest desert si il vei imparti cu prietenii. Aminiteste-le de prajiturile copilariei cu acest desert preparat cu foi fragede si crema gustoasa.

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 400 g faina alba, 150 g smantana grasa
  • Un pachet de unt moale
  • 1 ou si un praf de sare

Ingrediente necesare pentru crema:

  • Jumatate de litru de lapte, 3 galbenusuri
  • 150 gr de zahar, 2 linguri pline cu faina
  • 150 gr de unt, 1 plic de zahar vanilat
  • Zahar pudra (pentru decor)
publicitate

Cum se prepara prajitura cu foi multe:

Pentru a pregati aluatul trebuie sa amestecam faina cu untul, adaugam si celelalte ingrediente, amestecam, dupa care framantam pana obtinem un aluat uniform. Aluatul obtinut il impartim in 7 bile pe care le lasam la frigider pentru 60 minute.

Pentru a pregati crema, incalzim laptele, iar intre timp amestecam intr-un bol zaharul, faina, galbenusurile si zaharul vanilat. Amestecul obtinut il vom turna in lapte, il punem pe foc si amestecam pana obtinem o crema groasa, dupa care o luam de pe foc si o amestecam cu untul.

Din bilele de aluat intindem 7 foi pe care le coacem separat pentru maximum 10 minute pe dosul tavii.  Le lasam pe fiecare in parte la racit.

Asezam pe un platou 6 foi alternative cu crema, iar foaia ramasa o vom marunti si vom presara deasupra prajiturii. Folosim si zahar pudra pentru decor, apoi lasam prajitura la frigider peste noapte.

A doua zi se poate taia si servi.

Pofta buna!

Sfaturi pentru o prajitura cu foi reusita:

  • Folositi doar unt calitativ, cu un procent mare de grasime, astfel veti avea aluatul ideal.
  • Amestecul pentru crema se toarna treptat in laptele fierbinte. Amestecati cu un tel pentru a evita cocoloasele.
publicitate