Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 200 g zahăr, 30 ml apă, 40 ml ulei, 20 g cacao, 8 linguri de făină
Albușurile se bat spumă tare împreună cu apa, se adaugă treptat zahărul și se continuă baterea până spuma se ține bine și face vârfuri…
Gălbenușurile se freacă puțin cu uleiul, se pun peste albușuri și se amestecă bine…
Se adaugă făina amestecată cu cacao și se amestecă ușor cu o lingură de lemn, de jos în sus, până se incorporează toată…
Se pune compoziția în tava unsă și tapetată cu făină (sau cu hârtie de copt) și se dă la cuptor 35-40 minute.
Se taie blatul în două, după ce se răcește…
Pentru cremă, avem nevoie de următoarele ingrediente: 3 ouă întregi, 150 g zahăr, 2 linguri de cacao, 250 g margarină Rama
Ouăle întregi se amestecă cu zahărul, se pun pe baie de abur și se amestecă până se îngroașă… se adaugă apoi o lingură de cacao și se amestecă până la omogenizare… la final, se ia de pe foc și se lasă să se răcească…
Se mixează bine margarina (la temperatura camerei), se pune cealaltă lingură de cacao și se adaugă crema care s-a răcit între timp…
Pregătim un sirop din următoarele ingrediente: 400 ml apă și 200g zahăr
Se pun pe foc până se topește zahărul, apoi se adaugă 2 plicuri de cappuccino. Se lasă la răcit…
Jumătate din blat se însiropează cu jumătate de sirop și se întinde toată crema. Peste cremă se pune cealaltă jumătate de blat, care se însiropează cu restul de sirop.
Deasupra se pune o glazură din ciocolată: se topește la bain-marie 200g ciocolată cu 120 ml frișcă lichidă și se întinde călduță peste prăjitură…
Se taie în pătrățele, triunghiuri, sau cum doriți…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal