Ingrediente aluat:
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 200 ml smântână
- 2 ouă
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 250 ml lapte condensat
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente cremă:
- 200 g zahăr
- 600 ml smântână
- zahăr vanilat
Ingrediente pentru glazură:
- 4 linguri zahăr
- 2 lingurițe pudră de cacao
- 50 g unt
- 4 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, batem ouăle cu zahăr până când obținem o spumă albă. Adăugăm jumătate din cantitatea de lapte condensat și smântână. Adăugăm bicarbonatul de sodiu stins și amestecăm bine. Treptat, adăugăm făina și frământăm aluatul.
2. Împărțim aluatul în 3 cantități egale. Turnăm uniform o parte într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem blatul timp de 20 de minute la temperatura de 180 de grade. Scoatem blatul din formă și îl lăsăm la răcit. Așezăm blatul pe un platou și îl tapetăm cu laptele condensat rămas.
3. În aluatul rămas, adăugăm pudra de cacao. Turnăm uniform aluatul în forma de copt și coacem cele 2 blaturi. După ce s-au răcit, le mărunțim.
4. Pentru cremă, amestecăm smântâna cu zahărul până la omogenizare. Mixăm bine, pe urmă adăugăm zahărul vanilat. Punem crema la frigider pentru puțin timp.
5. Dăm fiecare bucățică de aluat de cacao, prin crema pregătită anterior, și o așezăm peste blatul de vanilie. La final, turnăm pe deasupra crema rămasă. Punem tortul la frigider.
6. Într-un vas, amestecăm toate ingredientele pentru glazură. Punem vasul pe foc. Când glazura a început să fiarbă, mai lăsăm vasul 2 minute, pe urmă îl luăm de pe foc.
7. La final, decorăm cu glazura obținută și punem tortul la frigider.
Să aveți poftă!