Ingrediente pentru aluat:
- 400 g brânză de vaci
- 500 g făină
- 100 g zahăr
- 50 g unt
- 1 ou
- 1 lingură smântână
- 11 g praf de copt
- vanilie
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g gem
- 1 linguriță zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm zahărul. Adăugăm untul, oul, smântâna, vanilia, praful de copt și amestecăm bine.
2. Adăugăm făina și frământăm un aluat moale și pufos.
3. Întindem aluatul într-o foaie subțire pe care o tăiem triunghiuri. Repartizăm gemul pe fiecare bucățică de aluat și formăm cornulețele.
4. Așezăm cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. Cu 5 minute înainte, adăugăm zahărul pudră pe deasupra.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă