
publicitate
Ieri mi-a fost pofta de o supa de pui cu taitei. Si pentru ca nimic nu egaleaza gustul taitelor de casa, m-am pus pe treaba.
Este adevarat ca necesita putina munca, dar in fapt se fac mult mai usor decat s-ar crede! Taiteii de casa au un gust minunat si sunt mult mai fragezi decat cei din comert.
Am avut nevoie doar de
- un ou
- faina
- un varf de cutit de sare
- Acestea fiind spuse, m-am inarmat cu rabdare si cu un facalet de lemn!
- In loc de incalzire, am batut bine oul cu furculita am pus putina sara si apoi apoi faina in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
- Cata faina? Hmm… pana se obtine un aluat usor cauciucat.
- Ca sa fie traba bine facuta, l-am intins bine de tot cu sucitorul pe o suprafata de lucru presarata in prealabil cu faina. Din cand in cand am mai presarat faina si pe deasupra aluatului ca sa nu se prinda de sucitor.In final, am obtinut o minunatie de foaie, nici prea groasa nici prea subtire, numai buna de taiat fideluta.
- Am taiat foaia de-a latul, am suprapus fasiile si le-am rulat si apoi am taiat fara mila sutele de taitei.
- I-am lasat la uscat, imprastiati bine ca sa nu se certe intre ei, iar acum toata familia se delecteaza cu gustul lor minunat.
- Ba chiar mi-au mai ramas cativa “de samanta”, pe care i-am uscat bine langa calorifer. Abia astept sa ii rontaim si pe ei.
publicitate
publicitate