Drob cu ciuperci – e așa de bun, de nici nu iti dai seama ca nu are carne. O rețeta perfectă pentru post pe care eu personal va recomand sa o gatiti, atat in perioada aceasta, cat si in timpul anului, pentru zilele de miercuri si vineri cand se tine post.
Reteta este delicioasa, iar titlul nu este o metafora, ci de-a dreptul, nici nu simti lipsa cărnii din acest preparat, intrucat ciupercile ii dauun gust extraordinar de bun. Sa nu mai specific ca este si foarte sățioasă.
Ingredientele de care avem nevoie:
- 1/2 kg ciuperci
- 3 cepe medii
- 2 catei de usturoi
- patrunjel
- 2 linguri de faina
- 1/2 cub legume
- sare, piper si ulei
Mod de preparare:
Se taie ciupercile cubulete, apoi se toaca ceapa marunt și se pune la calit in putin ulei, adaugam peste ciupercile inainte ca ceapa sa devina aurie, apoi usturoiul tocat marunt si condimentam cu sare piper, la final punem patrunjelul si mai lasam 2-3 minute.
Se ia de pe foc, se lasa la racit. Cand nu mai este fierbinte putem sa adaugam faina si apoi amestecm pana omogenizam compozitia.
Se tapeaza tava cu faina sau se pune hartie pentru copt apoi totul, se pune intr-o tava in cuptor pentru aproximativ 30 min (temp 150 grade, cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil). Dupa 30 de minute o scoatem si o lasam la racit cateva ore.
Se taie cand este rece! Chiar daca pofta este mare, recomand sa asteptati pana se raceste complet.