publicitate

Ingrediente:

  • 800 g file de somon
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/2 lămâie
  • 300 ml smântână
  • 3 gălbenușuri
  • 2 lingurițe muștar
  • 10 g busuioc
  • 10 g mărar
  • 10 g pătrunjel
  • 10 g tarhon

Mod de preparare:

1. Tăiați fileurile de pește în porțiuni de 4-5 cm lățime. Așezați-le într-un vas de copt puțin adânc. Se recomandă să le așezați unite, să nu lăsați spații mari între bucăți. Condimentați somonul cu sare, piper și suc de lămâie.

publicitate

2. Bateți bine gălbenușurile de ou cu ajutorul unei furculițe și adăugați smântâna păstrată la temperatura camerei. Apoi adăugați verdeața tăiață și coaja de lămâie dată printr-o răzătoare mică. Adăugați muștarul și amestecați totul bine.

3. Sosul pregătit se toarnă pe deasupra somonului, pe urmă coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade. Coaceți timp de 20-25 de minute până când sosul se devine dens.

publicitate