publicitate

Ingrediente:

pentru aluat

  • 400 g faina
  • 150 ml ulei Cardinal
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • chimen, sare

publicitate

pentru compozitie

  • 1 conserva macrou ( 400g )
  • 2 linguri smantana
  • 150 g cascaval
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • marar si patrunjel verde

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta. Se pune aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp curatam, taiem si calim ceapa si ciupercile. Dupa ce le-am calit le lasam sa se racoreasca.

Dupa o jumatate de ora scoatem aluatul si intindem doua foi subtiri. Asezam intr-o tava de tarta, de 25 cm, prima foaie. Peste ea punem ceapa si ciupercile, amestecate cu 2 linguri de smantana si verdeata dupa gust. Condimentam cu sare si piper. Adaugam pestele taiat marunt, peste care punem cascavalul, dat prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem a doua foaie in care am facut niste gauri circulare. Dam la cuptorul incins, pentru circa 20 – 30 minute.

Pofta buna!

publicitate