publicitate

Dovlecelul umplut cu carne tocata si ardei este atat de gustos, incat cu greu te poti abtine sa mananci o singura portie. M-am indragostit de acest preparat de la prima muscatura.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei, 1 ardei rosu
  • 1 ceapa, 3 catei de usturoi
  • 250 gr carne tocata, 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri unt, 4 rosii, 50 gr cascaval
  • 3 linguri patrunjel tocat, Delikat de legume, sare si piper

Mod de preparare:

publicitate

Spala dovleceii bine si taie-i pe lungime, in jumatate. Goleste mijlocul fiecarei jumatati de dovlecel, avand grija sa nu-i tai coaja. Asaza dovleceii pe o tava tapetata cu hartie de copt si presara-i usor cu sare, piper si delikat de legume.

Taie miezul dovleceilor in cubulete cat mai mici. Spala ardeii, scoate-le semintele si, de asemenea, taie-i in cubulete mici. Separat, toaca ceapa si usturoiul cat mai marunt.

Pune o tigaie cu ulei de floarea soarelui si unt pe aragaz. Caleste ceapa si usturoiul pana capata o culoare aurie, apoi adauga cubuletele de ardei si dovlecei. Prajeste legumele aproximativ 5 minute, amestecand frecvent.Adauga apoi carnea tocata, amesteca si mai lasa tigaia pe foc inca 5 minute.

Decojeste rosiile si taie-le in bucati mici. Adauga-le in tigaia cu legume si carne tocata. Presara deasupra sare, piper si delikat. Fara a acoperi tigaia, gateste legumele la foc mare, amestecand frecvent, pana cand tot lichidul se evapora.

Ia tigaia de pe foc si las-o depoarte pentru 5 minute. Adauga apoi cascavalul si patrunjelul tocat. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper si amesteca bine.

Toarna zeama din jumatatile de dovlecel. Sterge dovleceii usor cu un prosop de hartie, apoi umple-i cu amestecul de carne tocata si legume. Introdu tava cu dovlecei umpluti in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru aproximativ 20-30 de minute. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate