Carnea de iepure se numara printre cele mai sanatoase tipuri de carne. Bogata in vitamine si saraca in sodiu este indicata persoanelor care tin regim alimentar. Pregateste friptura de iepure la cuptor in bere si mananca pe saturate.
Ingrediente:
- 1,2 kg carne de iepure, 750 g bere blonda
- 100 g unt taiat cubulete, 5-6 cartofi
- 5-6 catei de usuroi, 4-5 linguri ulei de masline
- Condimente (oregano, rozmarin, sare, piper)
Mod de preparare:
- Pentru inceput vom transa carnea, o vom spala si o vom usca cu un prosop de bucatarie. Punem untul in tava si turnam peste el 2 linguri de ulei dupa care punem si bucatile de carne. Usturoiul se curata si se pune din loc in loc in tava. Amestecam condimentele si le punem peste carne, apoi turnam si uleiul de masline ramas.
- Prajim carnea pe aragaz pana se albeste pe ambele parti. Berea o turnam in tava iar cand va incepe sa fiarba o luam de pe aragaz si o punem in cuptor pentru 1,5 h la o temperatura de 200 grade.
- Cat timp carnea va sta la cuptor, vom curata cartofii si ii vom taia cubulete. Dupa ce s-au scurs 50 minute scoatem tava si adaugam in ea si cartofii taiati. Punem din nou tava la cuptor pentru inca 35-40 minute.
- Cand carnea este gatita se poate servi.
Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă