publicitate

Sarmalele ardelenesti reusesc cu siguranta sa fie pe placul tuturor. Urmand o reteta deosebita veti pune in farfurii un preparat culinar care va incanta simturile celor prezenti la masa. Fa-le o invitatie prietenilor si asigura-te ca-ti vor da titlul de cea mai buna bucatareasa.

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de carne tocata de vita, 400 grame de carne tocata de porc
  • 4 felii de sunca afumata
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui, 1 ceapa
  • 200 ml de suc de rosii, 1 ceasca de orez
  • Sare, piper macinat, piper boabe
  • Marar tocat, cimbru
  • 200 ml zeama de varza, 14 foi de varza murata
  • ardei iute

Vezi aici cum se prepara sarmalele ardelenesti:

publicitate

Pentru inceput vom amsteca toata carnea tocata dupa care vom pune orezul. Ceapa o calim in ulei si o adaugam si pe ea peste carne impreuna cu sunculita pe care o taiem in cubulete. Adaugam sare si piper.

Spalam varza murata in apa rece si o lasam la scurs. Luam cate doua foi de varza si le umplem cu compozitia de carne facand in acest mod niste sarmale mari. Folosim un vas cu fundul gros pe care punem un strat de varza tocata si asezam sarmalele. Presaram mararul, piperul boabe si cimbru dupa care turnam zeama de varza pe care o indoim cu apa fierbine pana cand vor acoperi toate sarmalele.

Punem vasul la foc mijlociu pana cand da in primele clocote, dupa care dam focul la minim si lasam sa fiarba pentru 2 ore.

Le puteti servi cu ardei iute.

Pofta buna!

publicitate