publicitate

Cartofi la cuptor inveliti in bacon, un preparat care pe cat de bine arata pe atat de gustos este. Aceasta reteta simpla dar cu rezultate deosebite va va incanta papilele gustative. Trebuie sa o incercati si sa o impartasiti cu toata lumea.

Avem nevoie de:

  • 500 gr cascaval dat prin razatoare
  • 240 gr bacon, 250 gr sunca presata
  • 700 gr cartofi taiati felii(cartofii trebuie fierti inainte daca nu reusiti sa taiati felii foarte subtiri)
  • Sare si piper, boia de ardei

Cum se prepara cartofii la cuptor inveliti in bacon:

publicitate

Folosim un vas termorezistent in care asezam fasiile de bacon (pastram 5 feliii pentru final) pornind din centru spre exterior pentru a forma un cerc. Deasupra vom pune un strat de cartofi si ii condimentam cu piper, sare si boia.

Presaram un strat de cascaval ras dupa care acoperim cu sunca presata. Venim  cu un alt strat de cartofi feliati deaspura. Ii condimentam si pe acestia cu boia, sare si piper.

Punem din nou un strat de cascaval si adaugam sunca presata. Asezam din nou un strat de cartofi pe care ii condimentam. Adaugam cascaval ras si sunca presata si venim cu ultimul strat de cartofi condimenentati. Presaram ultimul strat de cascaval ras si de sunca presata. Pe mijloc vom aseza pornind de la exterior spre centru, fasiile de bacon pe care le-am pastrat la inceput.

Pentru a nu se deplasa feliile de bacon vom pune peste ele un capac mic sau un castron care sa acopere centrul. Introducem vasul la cuptor pentru 1 ora la o temperature de 180 grade.

Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem vasul din cuptor si scurgem grasime in exces dupa care se poate servi.

Pofta buna!

publicitate