publicitate

Dupa cum am mai zis, ma stradui sa renunt la mancaruri grele si cu multe calorii, cat pot. Nu-mi iasa foarte bine. Mai strecor cate-o slanina pe unde apuc, mai prajituresc, fac tot posibilul sa asociez sosul cramel cu diverse.

Daca nu reusec, il mananc cu lingura din borcan. Sau din cescuta, dupa ce-l incalzesc la microunde. Dar na, voi reusi eventually.

Legumele coapte-s foarte bune, in orice combinatie. De data asta am avut:

  • sfecla,
  • ceapa,
  • praz,
  • dovlecel,
  • ardei,
  • ciuperci – toate feliate, morcovul taiat pe lung si usturoiul in coaja.
publicitate

Cum se prepara?

Puse in tava tapeteta cu hartie de copt (ma scuteste de efort inutil la spalat vase), condimentate, stropite cu zeama de lamaie si ulei, apoi acoperite cu feliute de slanina; lasate la cuptor la foc mare, pana-s rumene si rozalii de la sfecla pe alocuri. Mancate cu pita de casa si nimic altceva.

Bonus: paine integrala cu iaurt

Asta e cea mai reusita paine a mea de pana acum. Mi-a placut si consistenta miezului, si coaja, si aspectul, tot. Am folosit:  450 g faina integrala, 50 g faina alba (ratacita intr-o punga:) ), 75 g iaurt, 250 ml apa, 2 lg ulei, o lg-ta zahar, sare, samburi de floarea soarelui, seminte de in, un plic de drojdie si faina alba pentru framantat.

Se procedeaza ca la orice paine de casa, doar ca am lasat aluatul initial la dospit o ora si jumatate, nu m-am obosit prea tare cu framantatul in etapa a doua si odata modelata si asezata in vasul de dat la cuptor (uns cu ulei), am lasat-o la crescut o ora (de obicei las 30 de minute). Am obtinut un miez mult mai aerisit si o coaja bine bronzata, foarte crocanta, contrastand foarte misto cu consistenta miezului. Buna de tot pita asta!

publicitate