cartofi-copti-si-usturoi
publicitate

Io unu’ abia aștept, primăvara, să apară cartofii noi. Îi visez toată iarna prăjiți, cu smântână și mărar. Ieri, când am văzut cartofi noi în galantar, n-am mai ținut cont că-s din Egipt (adică nu foarte gustoși) și mi-am luat. Ajuns acasă, însă, am găsit pe Dietetik de-o rețetă de cartofi copți a Bucătarului Maniac care m-a făcut să-mi lase gura apă de îndată. Așa că am amânat cartofii noi prăjiți, cu smântână și mărar până la noi ordine (și pofte).

Ingrediente:

  • cartofi noi (câți vreți să faceți, eu am făcut 3)
  • usturoi (un cățel de usturoi pentru fiecare cartof)
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare, piper, boia iute, rozmarin măcinat (mult mai bun e cel verde, dar eu n-am avut)
  • opțional, o lingură de parmezan ras

Rețetă:

publicitate

Mai întâi, am tăiat cartofii felii, dar nu de tot – i-am făcut așa, ca un acordeon.

În tăieturi am pus rondele de usturoi, după care am presărat peste cartofi sare, piper, boia iute și rozmarin măcinat. Apoi i-am stropit cu ulei extravirgin de măsline.

I-am pus apoi într-o tavă, pe hârtie de copt.

După vreo 40 de minute (la foc mic), au fost gata. I-am presărat cu parmezan (care, cum ziceam, e opțional)

Au fost de excepție. Și au mers de minune ca garnitură la un pui cu sos de vin și usturoi, pe care vi-l arăt mâine.

Poftă bună 🙂

publicitate