Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Murături

Zarzavat la borcan – foarte bun pentru ciorbe sau pentru sosuri

Zarzavat la borcan

Petrec doar o zi preparandu-l, apoi il folosesc toata iarna! Adaug acest zarzavat (sau sos, cum vreti sa-i spuneti) la supe, ciorbe, la pizza și la orice fel de carne sau garnituri. Convenabil și foarte gustos!

Modul de preparare este foarte simplu insa aveti nevoie doar de putin timp liber. Rezultatul este foarte gustos si se pastreaza foarte bine peste iarna.

Ingrediente:

  • Roșii – 2,5 kg
  • frunze de țelină – 50 g
  • Pătrunjel – 50 g
  • Usturoi – 60 g
  • Ardei iute – 1 buc
  • Sare – 30 g
  • zahăr – 80 g
  • condiment Khmeli-Suneli – 1 linguriță
  • Piper negru macinat – jumatate de linguriță
  • Ulei de floarea soarelui – 100 ml
  • Oțet 9% – 1,5 linguri

Rețetă de gătit pas cu pas:

Tăiați cotorașele roșiilor, maruntiti-le cu un blender sau treceți-le printr-o mașină de tocat carne, turnați compozitia rezultată într-o cratiță cu fund gros, puneți-o pe foc, aduceți compozitia la fiert, apoi acoperiți-o cu un capac si se fierbe exact 15 minute.

 

După 15 minute, adăugați zahăr, sare, khmeli-suneli și piper negru măcinat. Adaugam si ardei iute tocat marunt, usturoiul ras si turnam uleiul. Se amestecă ușor, apoi se adaugă frunze de țelină tocate (dacă nu vă plac, puteți face fără țelină), pătrunjel, amestecați din nou, acoperiți cu un capac și gătiți 30 de minute din momentul fierberii.

După o jumătate de oră, se toarnă oțet 9%, se fierbe încă 2-3 minute și se ia de pe foc. Puneti sosul iute in borcane presterilizate, strangeti bine capacele sterilizate, puneți borcanele cu susul în jos, înfășurați-le într-o pătură și lăsați să se răcească complet. Dacă doriți o consistență mai groasă, maruntiti compozitia cu un blender înainte de a o pune in borcane – dar eu nu fac asta niciodată.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Puteți păstra sosul la temperatura camerei sau in camara. Acest tip de zarzavat tip sos este super aromat!

Salata de vinete cu fasole

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Zacusca de viente cu usturoi

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

Pasta groasa de rosii

Pastă de roșii, groasă și 100% naturală, făcută acasă

Rosii conservate la borcan, cu usturoi

Roșii la borcan, cu usturoi și mărar: cea mai bună conservă de roșii!

Salata de sfecla cu ceapa

Salată de sfeclă roșie cu ceapă, pentru iarnă: este foarte aromată și gustoasă!

Ardei iuti murati la borcan

Cei mai buni ardei iuți murați, pentru iarnă: fără gătire sau sterilizare

Perfect pentru paste, pizza, ciorbe și carne! Acesta este unul dintre cele două sosuri de roșii preferate pe care le fac pentru iarna.

Share444Pin100
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă