Vinete cu fasole pentru iarna : fac mai multe borcane, le pastrez in dulap si le mananc toata iarna, ca aperitiv, salata si garnitura calda! Un borcan cu o astfel de salata salvează întotdeauna! Aceasta este o salată, un aperitiv și chiar o garnitură fierbinte.
Este numai bun mai ales atunci când nu există timp sau energie pentru gătit, deschideți-l, încălziți-l, dacă este necesar, și mâncați-l. Pe lângă orice altceva, este și teribil de gustos!
Ingrediente:
- Vinetele – 2 kg
- Roșii – 1,5 kg
- Fasole – 500 gr
- Ardei gras – 500 gr
- Morcov – 500 gr
- usturoi – 200 gr
- zahăr – 250 gr
- sare – 70 gr
- Ulei – 300-350 ml
- Oțet 9% – 100 ml
Preparare:
Tăiați vinetele în cuburi mari și transferați-le într-o tigaie cu fundul gros. Acolo punem ardeiul taiat fasii și morcovii dati prin razatoarea mare.
Tocati usturoiul, adăugați roșiile zdrobite cu un blender sau trecute prin mașina de tocat carne, amestecați totul bine, puneți pe foc și aduceți la fiert. Imediat ce fierbe, se toarnă zahăr, sare, se toarnă ulei, 9% oțet și se amestecă totul bine.
Adăugați fasolea, fiartă în avans, în oală și aduceți din nou la fiert. După fierbere, se acoperă cratita cu un capac, se fierbe exact 40 de minute și se ia de pe foc. Luati capaul și amestecați de 2-3 ori în timpul gătirii.
Puneti salata pe borcane presterilizate și inchideti bine cu capace sterilizate. Întoarceți conservele, cu capacul in jos, înfășurați-le într-o pătură, lăsați-le peste noapte până se răcesc complet, apoi puneti-le in camara.
Păstrați borcanele într-un loc întunecat la temperatura camerei. Pofta buna!