Un preparat excelent și gustos pe care orice gospodină ar trebui să-l pregateasca pentru iarna! O combinație excelentă de varză și roșii care se pastreaza foarte bine toata iarna.
Eu pun aceasta salata in borcane mai mici, de 720 ml dar voi puteti folosi si borcane mai mari. Daca veti respecta pasii de mai jos, cu siguranta nu veti da gres.
Ingrediente necesare:
- Varză albă – 500 gr
- roșii – 500 gr
- Usturoi – 4 catei
- Sare – 1 lingura
- zahăr – 3 linguri
- Oțet 9% – 2 linguri
- Pătrunjel – 20 gr
- Frunza de dafin – 4 buc
Mod de preparare:
Puneti patrunjel, un cățel de usturoi si o frunza de dafin in fiecare borcan sterilizat.
Tocați mărunt varza și puneti cate un strat de varza in borcane.
Asezati rosiile mici in borcane, apoi un strat de varza si rosii iar deasupra.
Umpleți borcanele cu apă fierbinte și lăsați timp de 20 de minute, apoi turnați lichidul din borcane într-o cratiță și aduceți la fierbere.
Se toarnă din nou în borcane și se lasă 20 de minute, apoi se scurge lichidul din borcane în aceeasi cratita și se adaugă: sare, zahăr și oțet. Se fierbe 3 minute si se toarna in borcane.
Infiletati bine capacele, întoarceți borcanele și acoperiți cu un prosop sau cu o patura. Se lasa pana se raceste complet.
Ingredientele pentru marinada sunt suficiente pentru 2 litri.