Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Murături

Roșii la borcan, cu usturoi și mărar: cea mai bună conservă de roșii!

Rosii conservate la borcan, cu usturoi

Ușor și rapid, de încredere și gustos: rețeta există de mulți ani, dar aceasta rămâne favorită. Roșiile sunt plăcut de picante, dulci, iar saramura se bea și ea până la ultima picătură. Borcanele se păstrează bine la temperatura camerei, deși nu sunt sterilizate. Roșiile acestea cu aspect apetisant vor fi o gustare perfecta iarna asa ca pregătește mai mult!

Cele mai bune rosii pentru aceasta reteta sunt cele prunisoare – un pic mai mici si mai alungite.

Ingrediente per borcan (eu am folosit borcan de 1 litru):

  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de zahar
  • Apa clocotita
  • 30 ml otet
  • Rosii (cate incap in borcan)
  • Piper negru boabe, ienibahar, seminte de mustar
  • 1 floare de marar, ardei iute
  • 1 capatana usturoi
  • 1 frunza de dafin

Rețetă de gătit pas cu pas:

Spălați borcanele de sticlă cu detergent de vase și clătiți bine, fierbeți capacele timp de 2-3 minute.

Pe fundul borcanelor punem condimentele: frunza de dafin, boabe de piper negru si ienibahar, marar (floare sau frunze), seminte de mustar, usturoi, ardei iute.

Umplem borcanele cu rosii (le spalam in prealabil cu apa rece si le lasam sa se scurga). Pentru a preveni spargerea pielii roșiilor, faceți 2-3 înțepături cu o scobitoare in zona cotorulu.

Se toarnă apă clocotită până sus, se acoperă cu un capac și se lasă aproximativ 20 de minute (pentru ca roșiile să se încălzească și apa să se răcească în acest timp).

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Apoi se toarnă apa din conserve într-o oală, se pune pe foc și se aduce la fierbere. În acest moment, turnați sare și zahăr în fiecare borcan:

Salata de vinete cu fasole

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Zacusca de viente cu usturoi

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

Pasta groasa de rosii

Pastă de roșii, groasă și 100% naturală, făcută acasă

Salata de sfecla cu ceapa

Salată de sfeclă roșie cu ceapă, pentru iarnă: este foarte aromată și gustoasă!

Ardei iuti murati la borcan

Cei mai buni ardei iuți murați, pentru iarnă: fără gătire sau sterilizare

Rosii murate cu ceapa

Roșii murate cu ceapă și verdeață: cele mai bune roșii pe care le vei pregăti vreodată

  • sare – 1 linguriță
  • zahăr – 2 linguri

Turnați apă clocotită în borcane, apoi adăugați oțet de 9%, 30 ml (8 lingurițe).

Strangeti imediat capacele si rulați puțin borcanele pe masă, astfel încât sarea și zahărul să se dizolve.

Punem conservele cu susul in jos (verificam daca sunt inchise ermetic si daca marinata nu curge), le invelim cu un prosop gros si lasam cam o zi pana se racesc complet. Apoi le punem deoparte pentru depozitare.Rosii cu usturoi la borcan

Share432Pin97
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă