castraveti la otet reteta
publicitate

În fiecare an îmi umplu cămara cu borcane cu castraveți în oțet. Folosesc de fiecare dată aceeași rețetă pentru a obține cei mai buni castraveți. Îți recomand să o încerci și tu pentru că este foarte simplă.

Ingrediente pentru 10 borcane de 500 ml:

  • 3 kg castraveți de dimensiuni medii
  • 2 ardei kapia, 1 litru apă, 3.5 căni oțet
  • 3.5 căni zahăr, 2 linguri semințe de muștar
  • 2 linguri boabe de piper negru, 20 boabe de ienibahar
  • 1 linguri plată curry, 2 linguri plate sare

Mod de preparare:

publicitate

Spălăm bine castraveții și ardeii kapia. Tăiem castraveții pe lungime, în felii subțiri, iar ardeii îi tăiem în fâșii de 1-2 cm lățime.

castraveti la otet ingredientePunem feliile de castraveți în borcane curate, sterilizate și uscate. Adăugăm câte 3-4 fâșii de ardei în fiecare borcan.

Punem la fiert apa cu zahărul, curry, sare, semințele de muștar, boabele de piper negru și boabele de ienibahar. Când apa începe să fiarbă adăugăm oțetul și mai lăsăm la fiert încă 5 minute.

Strecurăm saramura fierbinte și o turnăm în borcanele cu castraveți.Închidem bine fiecare borcan.

castraveti la otet mod prepararePunem apa într-o oală, adăugăm borcanele de castraveți și așteptăm să fiarbă. Apa trebuie să ajungă până la 2/3 din înălțimea borcanelor. Când începe să fiarbă, așteptăm 5-7 minute, apoi oprim aragazul și scoatem borcanele din apă.

Le întoarcem invers, le acoperim cu un prosop sau o pătură și le lăsăm să se răcească complet. După ce borcanele cu castraveți s-au răcit, le mutăm într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară. După câteva zile, putem deja să mâncăm castraveții. Poftă bună și spor la gătit!

publicitate