Acesta este cel mai delicios ardei dulce murat (sau marinat, cum vreti voi sa ii spuneti). Poate fi consumat ca gustare sau congelat pentru iarnă. Dacă nu vreti sa il congelati (pentru ca isi mai poate pierde din aroma) îl puteti pastra la borcan – neaparat sterilizat.
Este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa. La mine in familie se mananca acesti ardei impreuna cu diferite tipuri de fripturi sau chiar cu peste. Ardeii sunt deliciosi si foarte aromati.
Ingrediente:
- Ardei roșu – 2,5 kg
- Țelină frunze – 200 g
- Pătrunjel – 150 g
- Usturoi – 80 – 100 g
Marinada:
- Ulei de floarea soarelui – 1 cană (250 ml)
- Apă – 500 ml
- Oțet 9% – 60 ml
- Frunza de dafin – 4 – 5 bucăți
- Piper negru boabe – 1 linguriță
- zahăr – 1 lingură
- sare – 50 g
Cel mai delicios ardei roșu murat. Reteta pas cu pas:
Este ușor de preparat si poate fi pus în borcane și sterilizat sau pur și simplu îl punem într-un recipient de plastic și pus în congelator.
Aperitivul este incomparabil și, în plus, delicios și deosebit, arată bine pe o masă festivă sau poate fi servit în fiecare zi.
Spalati ardeiul roșu, curățați de seminte si cotoare, tocați usturoiul și pregătiți marinada.
Pentru marinată, luați o cratita puțin mai adâncă, turnați ulei vegetal+ apa, 1 lingură zahăr, 50 de grame de sare, 60 ml de oțet, foi de dafin, 1 linguriță piper boabe, vreo 3-4 catei de usturoi felii, tulpinile de la telina (tocate) și pătrunjel (partea mai groasa pe care de obicei o aruncati). De îndată ce marinada fierbe, înmuiați ardeii în ea. Nu e nici o problema daca nu incap toti ardeii odata – ii puteti adauga pe rand.
Gatiti ardeii in marinada la foc mediu 2-2,5 minute alternativ, astfel incat marinada sa acopere ardeiul, pe fiecare parte si puneti in straturi intr-un bol, asezonati cu ierburi (telina si patrunjel) cu usturoi intre straturi, turnati marinata si acoperiti recipientul.
Se lasa la frigider 3 zile, apoi se distribuie in recipiente de plastic si congelator. Acest ardei poate fi consumat ca gustare imediat!
Daca vreti sa pastrati ardeiul în borcane, atunci puneți ardeii in borcane de marime medie, turnați marinata și sterilizați în apă clocotită timp de 20 – 30 de minute.